Aanvraagformulieren

 

AANVRAAGFORMULIER MEDICATIE


Wanneer u wenst dat de school er op toeziet dat uw kind tijdens de schooluren bepaalde medicijnen inneemt, dient u vooraf onderstaand aanvraagformulier in te vullen. Hou er rekening mee dat , wanneer je kind langdurig medicatie moet nemen, dit formulier elk trimester vernieuwd moet worden. Ook bij een wijziging van therapie of medicijnen moet een nieuw formulier ingevuld worden.

Gelieve rekening te houden met volgende afspraken:
-We trachten het medicatiegebruik op school zoveel mogelijk te beperken. Gelieve enkel wanneer het écht nodig is, een aanvraag in te dienen.
-Bij medicijnen die enkel op voorschrift kunnen bekomen worden, liefst kopie van het voorschrift toevoegen ofwel voorschrift overgenomen door apotheker op medicijnendoosje/verpakking.
-De medicatie moet rechtstreeks aan de klasleerkracht gegeven worden. Het is niet toegelaten om medicatie met je kind mee te geven bv. in de boekentas.
-We aanvaarden enkel medicatie in de originele verpakking en met originele bijsluiter.
-De naam van de leerling moet op de verpakking van het geneesmiddel geschreven staan.
-De leerkracht mag nooit een kind dwingen om medicatie in te nemen. De ouders worden verwittigd indien een kind weigert om een medicijn te nemen.

AANVRAAGFORMULIER MEDICATIE


 

AANVRAAGFORMULIER MEDISCHE HANDELINGEN


Wanneer u wenst dat de school er op toeziet dat uw kind tijdens de schooluren bepaalde verpleegkundige verzorging moet krijgen, dient u vooraf onderstaand aanvraagformulier door de behandelende arts te laten invullen.
In dit geval mag een bekwame helper in beperkte mate verpleegkundige handelingen stellen. Hou er wel rekening mee dat  de behandelende arts een duidelijke instructie of opleiding moet geven zodat de bekwame helper de handelingen correct en veilig kan uitvoeren. Wanneer je kind langdurig medicatie of verzorging nodig heeft, moet dit formulier jaarlijks hernieuwd worden.
Ook bij een wijziging van therapie of medicijnen moet een nieuw formulier ingevuld worden. Bij deze aanvraag zal er ook steeds op voorhand in overleg gegaan worden met de school inzake de problematiek. Indien nodig kan er ook gezocht worden naar mogelijkheden waarbij externen de zorgen opnemen van de betrokken leerling.

AANVRAAGFORMULIER MEDISCHE HANDELINGEN