Bricks-and-More schenkt educatieve Lego-set aan scholen

De vrijwilligers van Bricks-and-More organiseren in november hun grote jaarlijkse Lego-tentoonstelling in de gebouwen van Thomas More. Die draait dit jaar rond het thema ‘de ruimte’, niet toevallig ook het onderwerp waarover een reeks Lego-sets gaat die de organisatie aan scholen schonk.

De organisatie van de grootschalige Lego-expo heeft zelf haar wortels in de ouderraad van de vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel-Ten Aard. “Binnen de Legogroep is een set beschikbaar met de naam ‘De aarde en de maan in beweging’”, vertellen Pieter Van Aerde en Bart Goetschalckx van Bricks-and-More. “Deze interactieve set maakt het gemakkelijk om te zien hoe de maan rond de aarde draait terwijl de aarde rond de zon draait. Kinderen kunnen op een speelse en leerrijke manier kennismaken met de ruimte en het zonnestelsel.”

Bricks-and-More wist hiervan enkele pakketten te bemachtigen, die de organisatie via een lotingsysteem verdeelde binnen de scholengemeenschap waartoe Sint-Hubertus behoort. “We konden vier directeurs, maar vooral vier leerjaren vol enthousiaste leerlingen, blij maken met deze educatieve set. We vinden het belangrijk dat iedereen een beetje kan mee profiteren van ons succes en we zijn dan maar al te blij dat we ook deze kinderen wat kunnen bijbrengen.” 
(ho

Bekijk het volledige artikel hier.